ACCOUNTING

Connors Paradiso Test Bank

ISBN-10: 0781760038

ISBN-13: 9780781760034 978-0781760034

1. A simple reflex requires the nervous system to perform three functions. Two of these functions are to collect and distribute information. What is the third function? Choose the correct option.
A) Disintegrate information C) Process information
B) Integrate information D) Translate information
Ans: B
Difficulty: Easy

2. What is resting membrane potential? Choose the correct option.
A) Difference in electrical charge across the membrane at rest
B) Generation and conduction of action potential at rest
C) Positive charge inside the membrane with respect to outside at rest
D) Isolation of the cytosol from extracellular fluid
Ans: A
Difficulty: Moderate

3. What is capacitance? Choose the correct option.
A) Electrical potential difference C) Voltage across neuronal membrane
B) Storage of electric charge D) Migration of electric charge
Ans: B
Difficulty: Difficult

4. Which of the following is the major charge carriers involved in the conduction of electricity in neurons? Choose the correct option.
A) Anions B) Cations C) Ions D) Ionic bonds
Ans: C
Difficulty: Easy

5. How do the lipids of the neuronal membrane contribute to the neuronal membrane potential? Choose the correct option.
A) Encourages chemical interactions with water
B) Catalyzes chemical reactions
C) Integrates cytosol of neuron with extracellular fluid
D) Forms a barrier to water-soluble ions and water
Ans: D
Difficulty: Moderate

6. Which force other than the ionic concentration gradient determines the equilibrium potential for an ion? Choose the correct option.
A) Selective ionic permeability C) Electrical resistance
B) Sodium potassium pump D) Electrical conductance
Ans: A
Difficulty: Easy

7. How do action potentials differ from passively conducted electrical signals? Choose the correct option.
A) Action potentials diminish over distance; passively conducted signals do not diminish over distance
B) Action potentials occur only in nerve cells; passively conducted signals occur only in muscle cells
C) Action potentials are transmitted over short distances; passively conducted signals are conducted over long distances
D) Action potentials are signals of fixed size and duration; passively conducted signals are not signals of fixed size and duration
Ans: D
Difficulty: Easy

8. How does the sodium potassium pump help maintain the resting membrane potential? Choose the correct option.
A) Pumps potassium in and sodium out
B) Pumps sodium in and potassium out
C) Exchanges a sodium and a potassium for a calcium
D) Uses calcium to pump sodium and potassium against their concentration gradients
Ans: A
Difficulty: Easy

9. Which of the following mechanisms decrease intracellular [Ca2+]? Choose the correct option.
A) The calcium pump
B) Intracellular calcium-binding proteins
C) Organelles such as mitochondria and endoplasmic reticulum
D) All of the above
Ans: D
Difficulty: Easy

10. What is the meaning of an ion’s equilibrium potential? Choose the correct option.
A) Net movement of ions from a region of high concentration to a region of low concentration
B) Electrical potential difference that exactly balances an ionic concentration gradient
C) Difference between the real membrane potential and equilibrium potential for a particular ion
D) Difference in concentration between region with high ionic concentration and region with low ionic concentration
Ans: B
Difficulty: Moderate

Order now and get 10% discount on all orders above $50 now!!The professional are ready and willing handle your assignment.

ORDER NOW »»